Θεατρικά δρώμενα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ

Οι Μητροπολιτικές Ιστορίες /Metropolis παρουσιάζουν τρεις θεατρικές περφόρμανς που αποτελούν μέρος της παράστασης με τίτλο «Unemployed – Μητροπολιτικές Ιστορίες», η οποία βασίζεται σε κείμενα του τελευταίου τεύχους των Μητροπολιτικών Ιστοριών.

 «Unemployed – Η θεωρία»
Ένας τριαντάχρονος εργαζόμενος σε μια «ανοιχτή πρόβα» μιας νέας πραγματικότητας. Μια εξομολόγηση για τις επιλογές μας και τις θεωρίες που μας βοηθάνε να συνεχίσουμε να ζούμε  (ή όχι) με αυτές.
Κείμενο: Σπύρος Παπαδόπουλος, Ερμηνεία: Δημήτρης Κερεστετζής, Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη, βίντεο: Κύνθια Λιβανίου. Διάρκεια: 20 λεπτά.

Παρασκευή 9/12, ώρα 19:00, αίθουσα Black Box

«Unemployed – Η συνέντευξη»
Η συνέντευξη μιας γυναίκας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά. Μιας γυναίκας με ψηλά τακούνια. Μια συνέντευξη με όλα αυτά που νιώθουμε αλλά ποτέ δεν θα πούμε.
Κείμενο: Ρενέ Sans, Ερμηνεία: Μαίρη Λούση, Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη, Διάρκεια: 15 λεπτά.

Παρασκευή 9/12, ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο (η παράσταση «προλογίζει» τη συζήτηση που θα ακολουθήσει με θέμα: «Η κρίση, μια στιγμή αλήθειας. Μήπως η κρίση είναι και κρίση αξιών;»

«Unemployed – Η τραγουδίστρια»
Ένα εννιάχρονο κορίτσι αφηγείται την ζωή της μέσα από μια οθόνη. Μια ζωή που αλλάζει ξαφνικά. Μια τραγουδίστρια δίπλα της, την βοηθά να «δραπετεύσει».
Κείμενο: Ειρήνη Μαργαρίτη, Ερμηνεία: Σταυρούλα Τσουκαλά, Τραγούδι: Δήμητρα Κωτίδου, Σκηνοθεσία: Σταμάτης Ζακολίκος, Video: Κύνθια ΛιβανίουΔιάρκεια: 15 λεπτά

Σάββατο 10/12, στο φουαγιέ ισογείου, 4 επαναλαμβανόμενες παρουσιάσεις σε ανύποπτο χρόνο

Επίσης, η ομάδα Bijoux de Kant παρουσιάζει την περφόρμανς «Spiritus» σε κείμενο της Ειρήνης Σουργιαδάκη.

SpiritusΜικρό επίμηκες κομμάτι ξύλο ή χαρτόνι που στη μια του άκρη είναι καλυμμένο με εύφλεκτη ουσία και χρησιμοποιείται για το άναμμα φωτιάς.»

Σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, σ’ ένα παραμύθι, σε μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη, στο πεζοδρόμιο, στα όρια της φτώχειας με κάθε έννοια. Το Ρομαντικό επανέρχεται και επαναπροσεγγίζεται. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, κείμενο: Ειρήνη Σουργιαδάκη, ερμηνεία: Κατερίνα Μισσιχρόνη. Διάρκεια: 15 λεπτά.

Workshop θεατρικής γραφής από την Ελένη Πέγκα, Παρ. 9/12, ώρα 11:00-14:00

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ πιέστε εδώ