ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

«Η κρίση, μια στιγμή αλήθειας. Μήπως η κρίση είναι και κρίση αξιών;»

Η νέα γενιά X. Γαλανοπούλου, Στ. Nόλλας, Π. Παπαδημητρόπουλος συνομιλεί με τους: Δ. Aρβανίτη, Ν., Βαλαωρίτη, Ν. Παναγιωτόπουλο, Αμ. Μιχαλοπούλου. Συντονίζει ο Στ.Νόλλας.

Παρασκευή 9/12, ώρα: 20:30-22:00, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου

«Bookcrossing – Τι είναι;» Μια διεθνής τάση εξαπλώνεται και στην Ελλάδα

Έλληνες bookcrossers θα μιλήσουν για το bookcrossing, όλες τις δράσεις και διαστάσεις του (διαδικασία, συναντήσεις, συνέδρια, challenges, δράσεις) με ταυτόχρονη προβολή slide show φωτογραφιών και μικρά happenings ενδιαμέσως. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα προβληθεί η  ταινία «Προηγείται το αίμα», διάρκειας περίπου 20 λεπτών, σε παραγωγή των Ελλήνων Bookcrossers για το  2ο Συνέδριο που διοργανώθηκε το 2006 στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει ένα μικρό κυνήγι κρυμμένων βιβλίων.

Σάββατο 10/12, ώρα:12:00-14:00, στην αίθουσα Black Box

«Συγγραφείς και media»

Οι Μητροπολιτικές Ιστορίες /Metropolis καλούν για συζήτηση τους δημοσιογράφους Νίκο Βατόπουλο, Ηλία Κανέλλη και Κώστα Τσαούση. Μέσα από τη συζήτηση θα τεθούν ερωτήματα και θα δοθούν απαντήσεις για το πόσο τα νέα μέσα μπορούν να προαγάγουν τη λογοτεχνία. Μπορεί ένας εκδότης να ανακαλύψει ένα καινούργιο ταλέντο μέσα από ένα ιστολόγιο; Μπορεί ένας νεαρός συγγραφέας να εξελιχθεί μέσα από το Διαδίκτυο;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) θα διαβάσει με το δικό της μουσικό τρόπο κείμενα που έχουν δημοσιευτεί στις Μητροπολιτικές Ιστορίες.

Σάββατο 10/12, ώρα:13:00-15:00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ 1

Συζήτηση: «Comics και Λογοτεχνία», από τους Comicdom
Είναι λογοτεχνία τα κόμικς; Πού μοιάζουν και σε τι διαφέρουν; Πώς οι δημιουργοί κόμικς επηρεάζονται από τα λογοτεχνικά κείμενα και πώς λογοτεχνικά κείμενα μεταφέρονται σε κόμικς; Στη συζήτηση αυτή, δημιουργοί και θεωρητικοί, διερευνούν τα όρια και τους συσχετισμούς των δύο αφηγηματικών ειδών και καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες ανάγνωσης και δημιουργίας.

Συμμετέχουν οι Βασιλεία Βαξεβάνη, αφηγήτρια-συντάκτρια του comicdom.gr, Γιάννης Παλαβός, συγγραφέας, Τόμεκ, δημιουργός κόμικς, Πέτρος Χριστούλιας, δημιουργός κόμικς. Συντονίζει η Λήδα Τσενέ, δ/ντρια δημοσίων σχέσεων του Comicdom Press

Σάββατο 10/12, ώρα 17:00-19:00, αίθουσα Black Box

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ πιέστε εδώ